Project Description

TEHNOLOGIJA

Poliklinika Ars Salutaris je visoko-tehnološka ustanova koja raspolaže sa svom potrebnomm opremom, instrumentima, iskustvom i znanjem potrebnim da svojim pacijentimo pružimo vrhunske rezultate i što ugodniji tretman.

Tehnologija CAD/CAM (Computer aided design/Computer aided manufacturing)

CAD / CAM tehnologija je tehnologija koju se do sada moglo susresti u avio-industriji, vojnoj industriji i najpreciznijoj mehanici. Danas je ta ista tehnologija dostupna za izradu protetskih radova. Vrhunskom CAD/CAM tehnologijom tvtke KaVo – snažna računala, digitalni skeneri, strojevi za frezanje cirkonija i titana s preciznošću od 5 mikrona – možemo osigurati da će se naši radovi besprijekorno uklopiti u usta pacijenta svaki put. Uz to, kao i svi drugi korišteni materijali, cirkonij i titan koji se koriste u CAD/CAM izradi posjeduju certifikate o biokompatibilnosti koji jamče sigurnost za zdravlje pacijenta.
Klinika je također opremljena i s ergonomskim stomatološkim stolicama KaVo s inkorporiranom multimedijom, digitalnom radigrafijom, te najnovijim uređajima i računalnim programima za 3D modeliranje protetskih radova.

Radiografska dijagnostika

Dijagnostika je osnovni korak za određivanje plana terapije stomatološkog zahvata. Digitalne rendgenske snimke omogućuju prikaz svih anatomskih struktura zuba i čeljusti uz zračenje smanjeno i do 90 % u odnosu na klasične.

U našoj stomatološkoj poliklinici koristimo najmoderniju tehnologiju poznatog finskog proizvođača Planmeca Romexis.

2 D dijagnostika (INTRAORALNA RADIOGRAFIJA I ORTOPANTOMOGRAM)

Intraoralna radiografija (snimanje pojedinog zuba) najkorisnija je dijagnostička metoda i stomatolozima daje precizan uvid u učinke endodontske terapije.

Ortopan je snimak koji stomatologu daje uvid u stanje svih zubi i okolnih struktura. Koristi se kao standard u modernoj dentalnoj dijagnostici kojeg stomatolozi koriste najčešće tijekom planiranja terapije.

3 D dijagnostika (CBCT)

Kompjuterska tomografija s konusnim zrakama (CBCT) je posebna vrsta rendgenskog snimanja koja se koristi kada ortopantomogram nije dostatan za detaljan uvid u anatomske strukture.

3 D snimanje zuba (CBCT) je standardna dijagnostička metoda kojom stomatolog dobiva najprecizniji i najdetaljniji uvid u stanje kosti, zuba i živaca. Najčešće se koristi u implantologiji, oralnoj kirurgiji, ortodonciji, parodontologiji.

Za razliku od ortopantomograma koji prikazuje visinu i duljinu, 3D snimak prikazuje tri dimenzije svih struktura koje su u polju interesa.
Senzor 80×80 mm omogućuje nam pregled donje i gornje čeljusti. Ovo polje također služi za izradu implantološke šablone pri kompjuterski vođenoj ugradnji implantata.

Također je moguće segmentno (ciljano) snimanje manjeg 3D volumena (npr. samo jedna čeljust, samo gornji molari) pri čemu smanjujemo polje zračenja.

Prvi pregled u poliklinici Ars Salutaris je BESPLATAN! Dogovorite svoj termin već danas!

Detaljnije informacije zatražite mailom na upiti@dental-cro.com ili pozivom na broj +385 99 488 7470

Naše ljubazno osoblje odgovorit će Vam na sva vaša pitanja!

Imes-Icore CORiTEC 350i Loader CAM (sustav za glodanje i obradu)

Uređaj CORiTEC 350i Loader proizvodi se u Njemačkoj, te je poznat po svojoj kvalitetnoj konstrukciji i preciznosti. Koncept stroja zadovoljava sve moderne zahtjeve CAD/CAM obrade materijala u dentalnoj tehnici.

CORiTEC 350i omogućava obradu svih relevantnih materijala u dentalnoj tehnici gotovo bez ograničenja: Cr, titan, cirkonij dioksid, termoplastični materijal, blok materijali, ali i novi, budući materijali.

Moderna i optimizirana kinematika ovog stroja omogućava glodanje suhom i mokrom preradom u visokoj kvaliteti, za gotovo bilo koje indikacije. To je idealan sustav za velike i tehnološki zahtjevne laboratorije.

Također, u CORiTEC 350i Loader integrirana je tehnologija automatizirane izmjene alata i obradnih materijala što osigurava rad stroja u punom kapacitetu i danonoćno bez nadzora.

Open Technologies 3D skeneri

Open Technologies je vodeći proizvođač sistema za skeniranje, s 30 %-tnim eksponencijalnim godišnjim rastom. Filozofija koja inspirira tvrtku od samog njenog osnutka je proizvodnja 3D skenera koji su inovativni, jednostavni za korištenje, te proizvedeni usključivo u Italiji.

Komponente skenera Open Technologies pružaju maksimalnu stabilnost i pouzdanost. Preciznost sustava <5 mikrona, bazirano na testovima kompanije, u usporedbi sa CMM industrijskim uređajima, u kategoriji je najpreciznijih skenera na tržitu.

Skener kojeg koristimo u našem dentalnom laboratoriju opremljen je s kamerama koje skeniraju boju i teksturu modela, ima najveću brzinu skeniranja, te je savršen izbor ukoliko želimo postići maksimum na svakom projektu. A želimo.

EXOCAD sustav

EXOCAD – potpuno programsko riješenje u digitalnoj stomatologiji – omogućava brzo i jednostavno planiranje i oblikovanje punih anatomskih kruna i mostova, jednostavne kapice, konstrukcije, inleje, onleje, ljuske, teleskope, itd.

SISMA 3D MySint100RM Dental

Napretkom i razvojem novih tehnologija osmišljen je 3D printer, tehnologija stvaranja fizičkih 3D objekata iz digitalnih podataka. Suvremena stomatologija prati razvoj najnovije tehnologije i primjenjuje ju u kliničkoj praksi. Tako se danas u izradi implantata i protetskih radova sve češće koristi metoda 3D printanja.

Ona omogućava bržu, kvalitetniju i precizniju izradu složenijih protetskih radova. U našem laboratoriju koristimo SISMA 3D MySint DentalRM uređaj, kao vodeći sistem za 3D printanje.

Inovacija, maksimalna preciznost i know-how čine formulu koja označava prisutnost Sisme na svjetskom tržištu.

Ponosno ističemo da smo jedini laboratorij u Hrvatskoj i šire s mogućnosti trodimenzionalnog printanja objekata od titanske legure. Titan i legure titana karakteriziraju izvrsna svojstva biokompatibilnosti, otpornosti na koroziju, niska toplinska vodljivost, tvrdoća, mala gustoća, mala težina, neutralan okus, dobra rendgenska vidljivost i prihvatljiva cijena.

Ars Salutaris – Vaše zdravlje je naše umijeće

DOGOVORITE SVOJ PREGLED VEĆ DANAS

Zatražite informacije, riješite Vaše nedoumice ili zakažite termin za
Vaš prvi stomatološki pregled.

    *Obavezna polja