Project Description

ESTETIKA LICA

Ne možemo zaustaviti godine da prolaze. Ne možemo zaustaviti vrijeme. Ali, možemo koži Vašeg lica pružiti njegu kojom ćete se iz godine u godinu osjećati sve mlađe.

Riječ dvije o estetici lica

Znate li što se zapravo događa s kožom lica u poznijim desetljećima naših života? Zašto se pojavljuju bore i zašto koža lica gubi svoj volumen? 

Odgovor je jednostavan.

Jedna od prirodnih supstanci prisutnih u ljudskoj koži je hijaluronska kiselina koja našoj koži osigurava hidrataciju i održava njenu mekoću. S godinama se razina hijaluronske kiseline smanjuje, kože polako gubi kalogen – najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu koji naše tijelo drži na okupu – te  potkožnu mast i elastičnost. 

Konture našeg lica počinju se mijenjati, a koža gubi svoj volumen.

Pad koncentracije hijaluronske kiseline započinje već oko 20-ete godine, a zamjetan postaje u tridesetima i četrdesetima. Stres, pretjerano izlaganje suncu i ostali vanjski čimbenici pridonose starenju i isušivanju kože te koža postaje naborana, neelastična i bez sjaja.

Srećom, danas na raspolaganju imamo niz zdravih i dugotrajnih rješenja pomoću kojih koži Vašeg lica u nekoliko minuta vraćamo sjaj i ljepotu s Vaših mladenačkih fotografija. Bezbolno i brzo, nakon naših tretmana hijaluronskim filerima i botoxom, Vaše lice izgledat će odmornije. 

Svakome dobro dođe osvježenje, a mi svakom našem pacijentu pristupamo individualno.

Dođite u Ars Salutaris.

Ovdje Vas čeka Vaš osobni vremeplov, spreman da Vas odvede nazad u vrijeme kada se činilo kao da Vaš mladenački izgled nikada nigdje neće otići.

Prvi pregled u poliklinici Ars Salutaris je BESPLATAN! Dogovorite svoj termin već danas!

Detaljnije informacije zatražite mailom na upiti@dental-cro.com ili pozivom na broj +385 99 8000 737

Naše ljubazno osoblje odgovorit će Vam na sva vaša pitanja!

Ovdje u poliklinici Ars Salutaris koži Vašeg lica možemo pomoći nekim od niza estetskih tretmana hijalurosnkim filerima i botoksom.

Hijaluronski fileri

Kao što i samo ime kaže, dermalni ili hijaluronski fileri bogati su hijaluronskom kiselinom koja je zadužena za hidrataciju naše kože.

Tijekom godina u našoj koži se smanjuje količina hijaluronske kiseline zbog čega koža počinje pokazivati znakove starenja. Tretmanom hijaluronskim filerima vraćamo koži izgubljeni volumen i mladolik izgled. 

Mi Vam nudimo tretmane visokokvalitetnim i sigurnim filerima Juvederm. Sam zahvat je bezbolan i traje maksimalno sat vremena. Rezultati su vidljivi odmah nakon aplikacije filera, a traju 10 do 14 mjeseci.  

Trenutno dostupni tretmani hijaluronskim filerima:

Augmentacija usana

Augmentacija usnica je najtraženiji zahvat u estetskoj medicini kojim se usnama vraća izgubljeni volumen, korigiraju nepravilnosti ili dodaje volumen kako bi se dobile punije, senzualnije usne. 

Hijaluronski fileri mogu poboljšati izgled usnica dodajući im oblik, strukturu i volumen. Rezultati tretmana augmentacije usnica traju od 6-12 mjeseci, ovisno o preparatu. Na tržištu je pristutan velik broj filera među kojima se ističu Juvederm i Restylane.

Nakon injiciranja, hijaluronski gel u fileru se raspodijeli u usnama te daje potporu i oblik tkivu. 

Neke od prednosti:

 • Kontrola volumena- količina gela koji se injektira se može kontrolirati da bi se dobio željeni volumen
 • Kontrola brzine augmentacije- injekcije se mogu davati postepeno, pa čak i u više dolazaka dok se ne postignu idealni rezultati
 • Laka razgradnja potencijalnih kvržica koje nastaju pokretanjem usana 
 • Manje modrica u usporedbi  s drugim 
 • Rezultati nisu trajni, te se filer prirodno razgradi tijekom vremena.
 • Mala vjerojatnost alergijske reakcije

Sam tretman traje kratko (15-30 minuta). Prije zahvata se aplicira lokalna anestetska krema, a u preparatu se nalazi i anestetik lidokain, tako da je zahvat potpuno bezbolan. Koriste se jako tanke, fine igle kojima se gel ubrizgava u usnice.

Nakon tretmana preporučuje se koristiti led tijekom 48 sati kako bi se umanjilo eventualno naticanje, ali bez jakog pritiska na tretirano područje.

Razlika je odmah vidljiva, ali su najbolji rezultati za nekoliko do mjesec dana.

Tretman skinboosterima za lice, vrat, dekolte i ruke

Skinboosteri su preparati hijaluronske kiseline koji se apliciraju direktno u dermis kože što im omogućuje da djeluju iznutra, potičući hidrataciju i stvaranje novog kolagena, te zaglađujući površinske ožiljke i bore.

Skinboosteri koži vraćaju zdravi sjaj. Nijedna krema, pa čak niti one najskuplje nemaju tu moć, jer ne prodiru u dermis, nego samo zaglađuju površinski sloj kože. 

Tretman se izvodi injektiranjem male količine hijalurona u određeno područje, te traje oko 30 minuta. Koristimo preparate Juvederm Volite, Juvederm Hydrate i Restylane Vital Light. 

Rezultati su vidljivi odmah po aplikaciji. Samo trajanje učinka je individualno, a u prosjeku je najvidljivije tijekom 6-9 mjeseci. Optimalno bi bilo napraviti 2 tretmana godišnje, kako biste svojoj koži osigurali kontinuiranu hidrataciju i prirodni „glow”.

Ostali tretmani hijaluronskim filerima:

 • Korekcija donje čeljusti
 • Korekcija brade
 • Popunjavanje nazolabijalnih i mentalnih bora
 • Naglašavanje jagodica
 • Vraćanje volumena obrazima
 • Korekcija nosa
 • Korekcija bora oko očiju i na čelu
 • Korekcija podočnjaka

Botox

Tretman botoksom je najpopularniji estetski tretman u svijetu, 100% je siguran i nema štetnih posljedica na zdravlje našeg organizma.

Botox je protein kojeg proizvodi bakterija Clostridium botulinom. Koristi se za uklanjanje mimičkih bora na čelu, kao i između i oko očiju. Mimičke bore nastaju korištenjem mimičkih mišića na krivi način, čime se povećava napetost tih mišića, a slabi djelovanje kalogena.

Primjenom botoksa u mišić, blokira se put živčanim impulsima, te sprječava pretjerana kontrakcija mišića i nastanak bora, a koža se na tom mjestu zateže i zaglađuje. 

Tretman botoksom je praktički bezbolan i traje oko 10-ak minuta. Rezultati su prirodni i vidljivi nakon 72 sata, a učinak traje od 3-6 mjeseci. 

Osim u estetici, primjenjuje se i u drugim granama medicine, poput oftalmologije i neurologije.

Pomlađivanje kože plazmom (PRGF)

Popularni tretman PRFG djeluje tako da organizam zapravo sam sebe pomlađuje i koži vraća izgubljeni sjaj. 

Postupkom centrifugiranja pacijentove krvi dobiva se plazma bogata faktorima rasta i matičnim stanicama. Ta se plazma injektira u cijelo lice, vrat, dekolte i ruke. Aplikacijom plazme dolazi do obnavljanja i regeneracije kože, povećane proizvodnje kolagena, smanjenja bora i ožiljaka od akni. Tretman pomlađivanja kože je bezbolan i siguran, te traje oko 30 minuta do sat vremena. 

Za optimalan rezultat potrebno je napraviti 3 PRGF tretmana u razmaku od mjesec dana.

Neka Vaše lice ponovo bude odmorno i blistavo.

Svi će primijetiti, ali nitko neće znati.

Ars Salutaris – Vaše zdravlje je naše umijeće