fbpx

Ars Salutaris – Vaše zdravlje je naše umijeće

ORTODONCIJA

Ortodoncija se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja i odnosa zubi, te međusobnog odnosa gornje i donje čeljusti. Pravilni zubi značajni su za Vaš lijep osmijeh, i još značajniji za Vaše zdravlje.

Trajanje: postava aparata 1h/kontrola 15min
Anestezija: nije potrebna
Boravak: ne treba
Povratak društvenim aktivnostima: odmah
Savjeti za oporavak: temeljno održavanje oralne higijene

RIJEČ DVIJE O ORTODONCIJI

Pravilno postavljeni zubi važni su za zdravlje žvčanog sustava, čeljusnog zgloba, mišića i okolnog zubnog tkiva, te omogućuju ravnomjeran prijenos žvačnih sila, čime se čuva potporno tkivo zubi i sami zubi od preopterećenja, pa time i od prekomjernog trošenja.

PROZIRNI APRATIĆ ZA ZUBE

SimplySmile je prozirni aparatić za zube koji izravnava zube pomoću seta gotovo nevidljivih alignera koji su napravljeni individualno, za svakog pacijenta. Ono što ga čini jedinstvenim je što ga većina ljudi  uopće neće primijetiti jer je praktički nevidljiv. Osim što je transparentan, ugodan je za nošenje i lako se skida. Aligneri su jednostavni za korištenje, te se u svakom trenutku mogu izvaditi iz usta, ali se za željeni učinak moraju nositi 20-22 sata dnevno. Ugodni su za nošenje i ne uzrokuju bol. Vremenski rok trajanja terapije je individualan i ovisi o kompleksnosti slučaja.

Nakon analize otisaka, fotografija i RTG snimaka uz pomoć najsuvremenijih tehnika izrađuje se plan terapije i setovi alignera. Za svaku fazu pomaka zuba izrađuje se aligner, te se zubi lagano pomiču u željeni položaj.  Nakon izrade plana terapije pacijent može vidjeti kako će njegovi zubi izgledati na kraju terapije.

Aligneri se mijenjaju svakih 10 do 15 dana, ovisno o planu terapije, što znači da pacijent svakih 10 do 15 dana stavlja novi aligner na zube. Pacijent dobije nekoliko alignera nakon kojih slijedi kontrola tijeka terapije i ponovno predaja daljnjih faza alignera.

U cijenu terapije Simply Smile alignerima  uključeni su: uzimanje otisaka, izrada plana terapije, vizualizacija plana terapije, terapija alignerima i retaineri na kraju terapije.

Cijena se određuje individualno kod svakog pacijenta i ovisi o nepravilnosti koju pacijent želi ispraviti i koji paket alignera mu je potreban.

MOBILNI APARATIĆ ZA ZUBE

Mobilni aparatić za zube koristimo upravo u terapiji najmlađih pacijenata, u fazi mješovite denticije kad su uz trajne zube, u usnoj šupljini još prisutni i mliječni.

Ortodontski postupak je jednostavan:
Nakon prvog pregleda i analize digitalne snimke zuba, specijalist ortodont uzima otiske za izradu modela na temelju kojih donosi plan ortodontske terapije. Dentalni tehničar potom kroz nekoliko dana izrađuje aparatić.

Uzimanje otisaka je potpuno bezbolno.

Terapija mobilnim ortodontskim aparatićima često je tek prva faza terapije, koju započinjemo u ranoj životnoj dobi pacijenta, a nastavljamo je nakon nicanja trajnih zuba fiksnom ortodontskom napravom.

Mobilni aparatić moguće je po potrebi stavljati i vaditi iz usta, no svakako je preporučljivo nositi ga u prosjeku 16 sati dnevno.

FIKSNI APARATIĆ ZA ZUBE

Fiksne ortodontske naprave, za razliku od mobilnih, ne mogu se skidati.

Sastoje se od tuba koje se postavljaju na kutnjake, bravica koje se postavljaju na preostale zube i žičanih lukova koji prolaze kroz slot – utor na bravicama.

Kod klasičnih bravica, žičane lukove u slotu drže žičane ili gumene ligature, ili vratašca kod suvremenih samoligirajućih bravica.

Kod terapije fiksnim aparatićima izuzetno je važno redovito održavanje oralne higijene.

Zube je potrebno četkati nakon svakog obroka tijekom dana, a osim uobičajenih četkica za zube, na raspolaganju su i interdentalne četkice koje su dovoljno sitnih dimenzija da omogućuju čišćenje prostora između zuba i bravica. Za vrhunsku higijenu aparatića preporučamo i upotrebu oralnog tuša.

Tijekom nošenja fiksnog “aparatića” za zube potrebno je izbjegavati hranu koja se lijepi na zube i bravice  (poput karamela, žvakaćih guma i sl.), te svakako pripaziti prilikom žvakanja  tvrde hrane i orašastih plodova kako se tubica ili bravica ne bi odlijepile.

Tvrda hrana ne smije se trgati zubima, a kontrolni pregled potrebno je ponavljati svakih 4-6 tjedana.

Prvi pregled u poliklinici Ars Salutaris je BESPLATAN! Dogovorite svoj termin već danas!

Detaljnije informacije zatražite mailom na upiti@dental-cro.com ili pozivom na broj +385 99 488 7470

Naše ljubazno osoblje odgovorit će Vam na sva vaša pitanja!

OSNOVNI PODACI

Trajanje: postava aparata 1h/kontrola 15min
Anestezija: nije potrebna

Prije/poslije

Rezerviraj termin

TOP