fbpx

Ars Salutaris – Vaše zdravlje je naše umijeće

LJUSKICE ZA ZUBE

 

Što su ljuskice za zube?

Ljuskice za zube su najjednostavniji i najlakši način postizanja vrhunske zubne estetike. Radi se o tankim kompozitnim ili keramičkim fasetama koje naši stomatolozi postavljaju na površinu zuba i kojima se lako postiže potpuno prirodan izgled i željeni „holivudski osmijeh“.

Ljuskicama se može promijeniti oblik, boja, dužina i širina vaših zuba, a naši stručnjaci smatraju kako je ovo rješenje jedno od najboljih za isticanje ljepote vašeg osmijeha. Osim što su njihovom ugradnjom pacijenti zadovoljni, ljuskice nemaju nikakav utjecaj na gingivu (zubno meso) te u potpunosti čuvaju zdravlje zuba i čeljusti, ne oštećuju ih. Ugrađuju se brzo i bezbolno, a za njihovu je ugradnju dovoljno samo dva puta posjetiti našu ordinaciju. Pri njihovu se postavljanju odstranjuje samo 0,5 mm zubne cakline – zubi se vrlo malo bruse, čime njihova struktura ostaje nedirnuta. Zahvaljujući velikoj čvrstoći materijala od kojih su načinjen, ljuskice se mogu postavljati i na stražnje zube bez straha od njihova pucanja.

Kako se postavljaju ljuskice za zube?

Ljuskice za zube mogu se ugraditi samo na jedan zub ili na više njih ukoliko pacijent želi i ima uvjete vratiti ljepotu i svježinu njegovog osmijeha.

Nakon prvog pregleda i procjene stomatologa, radi se planiranje i odabir vrste ljuskice koja najbolje odgovara zubima a nakon pripreme zuba slijedi brušenje kako bi se napravilo mjesto za ljuskicu, uzima se otisak prema kojem se izrađuju ljuskice koje se ugrađuju u zub ili zube.

Jeste li kandidat za ljuskice za zube?

Svatko tko ima zdrave zube, dobru oralnu higijenu, a želi dodatno uljepšati osmijeh, prekriti nepravilnosti, krivi položaj te boju zubi je kandidat za ljuskice za zube.

Kolika je trajnost ljuskica?

Uz pravilno održavanje, oralnu higijenu i redovite kontrolne preglede trajnost ljuskica iznosi 10-15 godina. Važne su kontrole svakih 6 mjeseci tijekom kojih se, pored općeg statusa zuba, provjerava i stanje ljuskica (može se pojaviti obojenost od hrane i pića: kava, čaj, cigareta i sl.). Pacijent s ljuskicama funkcionira sasvim normalno, baš kao sa svojim prirodnim zubima.

Higijena

Ljuskice za zube su odlično rješenje za mnoge probleme, međutim pogrešna je percepcija da kada jednom postavite ljuskice možete zanemariti održavanje higijene. Vrlo je važno redovito prati zube i koristiti zubni konac. Ljuskice su vrlo otporne i ne možete ih oštetiti koncem ili četkicom. Također nije potrebno prilagođavati prehranu nakon postavljanja ljuskica.

Oporavak

 

Keramičke ljuskice ne zahtijevaju poseban oporavak nakon finalnog postavljanja. Odmah se možete  vratiti svakodnevnim aktivnostima što uključuje i fizičke aktivnosti te obrok.

Rezerviraj termin

TOP