ODRŽAN KIRUŠKO-PROTETSKI ICX MEDENTIS IMPLANTOLOŠKI TEČAJ

U kongresnoj dvorani zubne poliklinike iz Zagreba Ars Salutaris, 2. ožujka 2018., prof.dr.sc. Robert Ćelić održao je Kirurško-protetski ICX Medentis implantološki tečaj.

Prvi i prezentacijski dio tečaja bio je fokusiran na cjelokupni ICX-Medentis implantološki sustav: ICX Medentis zubne implantate (ICX mini, ICX-templant/Premium, ICX Active Master i ICX Slim Boy), mikro i makronavoj. Dr. Čelić je objasnio osobine površine ICX-Medentis implantata te područje primjene prema kliničkoj situaciji.

Također je detaljnije govorio o indikacijama i kontraindikacijama za ugradnju dentalnih implantata, planiranju implanto-protetske terapije kao i o rendgenskoj dijagnostici (OPG, 3D CBCT).

Nakon prezentacijskog dijela, više od 40 sudionika (stomatologa i ICX predstavnika) iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Srbije mogli su pratiti i demonstracijsko-radni tečaj odnosno dvije operacije „uživo“ na pacijentima.

Naime, prof.Ćelić je u kirurškoj sali stomatološke poliklinike Ars Salutaris realizirao kiruršku ugradnju implantata Premium te implantata Active Master na dva pacijenta.  Sudionici su obje operacije mogli pratiti uživo preko video konferencijskog sustava.