Iako vrijeme teče linearno, a koža doslovno svakome vremenom stari, imamo dobre vijesti! Ne, ne možemo zaustaviti tijek vremena, niti je pronađen izvor mladosti, ali je itekako moguće posve ili dijelom ukloniti efekte starenja na vašoj koži!

Naime, ono što nazivamo “starenjem” kože – dakle sve od sušenja do nastanka bora oko očiju, nosa i usta – nije ništa drugo nego posljedica nedostatka hijaluronske kiseline, posljedično i kolagena, u našoj koži. Dva su načina da koži vratite mladost, odnosno glatkoću i sjaj. Jedan je tretman hijaluronskim filerima, drugi je tretman botoxom. Po efektima oba tretmana su slična i izrazito učinkovita, ali po djelovanju su prilično različiti.

Za koji god se odlučite, unaprijed trebate znati samo to da je svaki tretman brz, gotovo posve bezbolan, traje kratko, efekti se vide odmah nakon tretmana, a traju od 6 do 9 ili čak 14 mjeseci, ovisno o tretmanu.

Vaše lice zasjat će, usne će vratiti prirodnu punoću, a bore i podočnjaci će nestati za manje od 72 sata! Ipak, provjerite koje su razlike između filera i botoxa, bit će vam jasnije koji je tretman idealan za Vas.

Hijaluronski fileri

Hijaluron svi počinjemo gubiti već negdje nakon 20-te godine života i, ako želimo zaustaviti daljnje sušenje i stvaranje bora, hijaluron valja nadomjestiti. Bez hijaluronske kiseline nema ni kolagena, a protein kolagen je, znamo, glavno gradivno tkivo ljudskog tijela.

Kozmetičke kreme s hijaluronskom kiselinom nisu loše, naprotiv, ali doslovno nijedna nema puni učinak jer ne prodiru u donji dio kože, odnosno dermis. Zato hijaluron valja primjenjivati dubinski, putem injekcija. Ars Salutaris koristi Juvederm i Restylane filere koji su među najpouzdanijima i višestruko provjereni u praksi.

Najpopularniji tretman filerima je, očekivano, prirodna augmentacija usana. Naime, hijaluronska kiselina ubrizgava se lokalno (i bezbolno, nakon primjene anestetske kreme s lidokainom). Ubrizgavanjem malih količina hijaluronske kiseline potiče se prirodno stvaranje kolagena, a usne dobivaju prirodnu punoću, vlažnost i sjaj.

Na isti način, precizno i sigurno, injekcijama hijalurona glade se nazofacijalne bore (od nosa do usana), kao i “smijalice”, odnosno vesele bore oko očiju. Filerima se može napraviti korekcija brade ili nosa. Mogu se korigirati podočnjaci, pojačati punoća obraza te naglasiti jagodice i konture lica.

Tretman hijaluronskim dermalnim filerima doslovno je bezopasan, a čak i u slučaju neželjene individualne reakcije vrlo lako i brzo se razgrađuje te nema nikakve trajne posljedice. Za puni učinak, međutim, filere je dobro redovito primjenjivati. Primjerice, za augmentaciju usana dvaput godišnje, za glačanje bora svakih 9 mjeseci itd.

Ars Salutaris svakom pacijentu pristupa individualno tako da Vam predlažemo da dogovorite besplatan pregled kako bismo složili optimalan tretman.

Botox

Prema efektima, glačanje bora primjenom botoxa izgleda slično: nestaju bore, a koža postaje glatka i punija. Botox, međutim, djeluje posve drukčije.

Za razliku od filera koji “boostaju” kožu stvaranjem dodatnog kalogena, botox je protein koji djeluje na mišiće koji dovode do stvaranja bora. Daleko je najpopularniji estetski tretman na svijetu, posve je siguran i, poput filera, ne ostavlja doslovno nikakve trajne posljedice. Idealan je za uklanjanje mimičkih bora na čelu, kao i malih bora između i oko očiju, a sam tretman iznimno je kratak, sve je gotovo za jedva 15-ak minuta. Kao i filere, botox treba redovito nadomjestiti, najčešće svakih 3 do 6 mjeseci ovisno o individualnim potrebama.