PRVI “EDA STRUČNJAK U IMPLANTOLOGIJI” U HRVATSKOJ

eda

Svijet postaje jedno – i to ne samo na internetu. Svake godine BDIZ EDI održava svoj Europski Simpozij u različitim europskim zemljama. Ove godine Hrvatska je bila odabrana po drugi puta.

Jedan od govornika zajedničkog kongresa s Hrvatskom Stomatološkom Komorom, profesor Robert Ćelić, iskoristio je priliku da na kongresu uspješno položi ispit EDA Stručnjak u implantologiji.

Drugog dana kongresa u Dubrovniku profesor Robert Ćelić držao je predavanje o 3D printanju titana u implantološkoj protetici. 

Implantolog Ćelić iskoristio je priliku da se podvrgne ispitivanju EDA stručnjaka. Ispunio je sve predispozicije te dobio mogućnost predstavljanja svojih slučajeva odboru za revizije u Cologni.

Prvi EDA stručnjak

Nakon 1,5-satne procjene implantata i restauracija, tijekom kojih je Ćelić odgovarao na pitanja ispitivača, rang EDA stručnjaka u implantologiji još je jednom porastao za jednog – prvog EDA stručnjaka u implantologiji iz Hrvatske.

Konkretna iskustva i primarna aktivnost u polju implantologije morala je biti dokumentirana s barem 400 ugrađenih zubnih implantata te 150 obnovljenih implantata unutar posljednjih 5 godina.

Ispit je održan pred ispitivačima: dr. Wolfgang Neumann, dr. Stefan Liepe, profesor Johann Müller s EDA, Christian Berger s BDIZ EDI te predstavnici Hrvatske Stomatološke Komore, profesor Pavel Kobler i dr. Hrvoje Pezo.

Leave a comment