O NAMA

Ars Salutaris je stomatološka poliklinika iz Zagreba koja na
jednom mjestu objedinjuje sve potrebne stomatološke
usluge vrhunske kvalitete uz pristupačne cijene.

Naš tim vrhunskih medicinskih stručnjaka i napredna suvremena tehnologija kojom je poliklinika opremljena, brzo će i učinkovito sanirati svaki Vaš stomatološki problem, te bez boli, stresa i neugodnosti, ostvariti rezultate od neprocjenjive vrijednosti za Vaše zdravlje. I omogućiti Vam novi život već danas.

KLINIKA

Posjet zubaru, pa i onaj najobičniji, mnogim je ljudima traumatsko iskustvo.

U poliklinici Ars Salutaris svjesni smo Vaših neugodnosti i zato smo u potpunosti posvećeni tome da svaki Vaš posjet pretvorimo u maksimalno ugodno iskustvo kojim ćete trajno unaprijediti kvalitetu svojeg svakodnevnog života.

Kod nas dolazite po rješenje svojih tegoba. K nama dolazite kako biste se osjećali bolje. Neka to bude jedino o čemu razmišljate prije i za vrijeme svojeg dolaska. Za sve ostalo tu smo mi.

LABORATORIJ

Zubotehnički laboratorij Naturaldent stvara proizvode koji vraćaju osmjehe na lica tisuća ljudi.

Ponuda laboratorija obuhvaća sve suvremene stomatološko-protetske postupke i nadomjestke – uključujući i izradu krunica i mostova korištenjem najnovijih tehnologija. Najmoderniji odjel proizvodnje, s tehnologijom koja Naturaldent stavlja godinama ispred većine zubotehničkih laboratorija u Hrvatskoj, pa i šire, zasigurno je odjel CAD/CAM tehnologije i 3D print.

Prijavite se na konzultacije i rezervirajte svoj termin

Rezervirajte svoj termin

NAŠE USLUGE

Ars Salutaris je stomatološka poliklinika iz Zagreba koja na
jednom mjestu objedinjuje sve potrebne stomatološke
usluge vrhunske kvalitete uz pristupačne cijene.

Prijavite se na konzultacije i rezervirajte svoj termin

Rezervirajte svoj termin

ODGOVORI NA NAJČEŠĆA PITANJA

Posjet stomatologu više nije ono što je nekoć bio. Zahvaljujući lokalnoj anesteziji, danas svako stomatološko liječenje prolazi bezbolno.

Krunice su protetski nadomjesci koji se izrađuju za pojedinačan zub. Prekrivaju krunski dio zuba, a veličinom i oblikom oponašaju izgled prirodnog zuba.

Razlikujemo akrilatne i keramičke krunice. Akrilatne krunice koriste se kao privremene krunice, do izrade definitivnog rada, a među keramičkim danas su uglavnom najzastupljenije dvije vrste krunica: cirkonij-keramičke i metal-keramičke.

Izvana, obje krunice odlikuju se ujednačenom bijelom bojom zuba. Ono po čemu se razlikuju jest baza odnosno ono što se nalazi iznutra.

Baza metal-keramičke krunice je napravljena od legure metala koja je u potpunosti prekrivena keramikom tako da metalni dio nije vidljiv. Glavna prednost metal keramičkih krunica je čvrstoća koju osigurava metal u podlozi. Pogodnije su za stražnje zube.

Baza cirkonij-keramičke krunice je cirkonij. Ove se krunice odlikuju biokompatibilnošću i preciznošću, a glavna im je prednost izostanak pojave „crnog zuba“ uslijed povlačenja gingive.

Dentalni implantat je umjetni korijen zuba izrađen od titana koji nadoknađuje izgubljeni zub. Implantati – titanski vijci ugrađeni u gornju ili donju čeljust – zapravo preuzimaju funkciju umjetnog zubnog korijena kao nosača protetskog nadomjeska za zube koji nedostaju. Krajnji rezultat su funkcionalni zamjenski zubi prirodnog izgleda koji Vam vraćaju samopouzdanje i osiguravaju novu kvalitetu Vašem svakodnevnom životu. Uspješnost ovakve terapije kreće se od 95 do 100 posto, što je čini jednom od najsigurnijih i najtrajnijih postupaka u dentalnoj medicini.

U nekim slučajevima je moguće odmah po ugradnji implantata izraditi i odgovarajuće zube. Ovakva tehnika naziva se imedijatno opterećenje implantata, te predstavlja izradu nadomjeska unutar 24 sata nakon ugradnje implantata. Ovakvi zubi estetski i funkcionalno savršeno oponašaju prirodne zube.

Koncept imedijatnog opterećenja moguće je primijeniti za nadomjestak jednog, više ili svih zubi u čeljusti. Ipak, ova tehnika nije primjenjiva kod svakog pacijenta i u svakoj situaciji.

Pjeskarenje zubi je tretman kojim se odstranjuju meke naslage plaka i pigmentacije sa zubi nastale konzumairanjrm određene hrane i pića te pušenjem.

Postupak čišćenja se obavlja prahom kalcijevog karbonata ili natrijevog hidrogenkarbonata u mlazu vode i zraka. Izvodi se aparatom koji pod tlakom izbacuje čestice praha raspršene u vodi i time uklanja nakupine naslaga i pigmenata. Za ugodniji tretman prahu se najčešće dodaje okus, pa je moguće birati između okusa mentola, voća itd.

Sinus lift je kirurški zahvat podizanja dna sinusa u svrhu nadogradnje kosti potrebne za ugradnju implantata. Ukoliko je prošao dulji period od vađenja zuba u stražnjoj regiji, može doći do manjka volumena kosti. Bez dovoljne količine kosti nemoguće je postaviti implantat.

Cilj zahvata je ispuniti dio sinusne šupljine biomaterijalom koji će s vremenom okoštati te činiti čvrste temelje za buduće implantate. Tako djelomično ispunjen sinus neće imati nikakvih negativnih utjecaja na fiziološke funkcije sinusa i zdravlje pacijenta.

Veliki Sinus Lift izvodi se kada kod pacijenta nedostaje veći volumen kosti pa se zahvatu podizanja dna sinusa prilazi bočnim pristupom unutar oralne šupljine.

Mali sinus lift izvodi se istovremeno s postavom implantata.

Ljuskice su tanki transparentni nadomjesci izrađeni od potpune keramike koji se lijepe na prednje plohe izbrušenih zuba i pomoću kojih je moguće ostvariti maksimum u estetskom i funkcionalnom smislu. Pomoću ljuskica se mogu ispraviti manji estetski nedostaci poput obojenosti, napuknuća ili istrošenosti samih zuba.

Tri su najčešća razloga za odabir zubne ljuskice:

  • Promjena položaja zuba
  • Razmak između zuba
  • Promjena oblika zuba ili pukotine

All on 4 znači ugradnju 4 implantata u prednji dio čeljusti, na način da se dva prednja implantata ugrađuju ravno, a dva stražnja implantata ugrađuju u kosom smjeru.

Ovakvim se rasporedom implantata dobivaju 4 potpornja koji imaju takav raspored da mogu nositi 12 fiksnih zubi.

Categories

  • No categories

NAŠI PACIJENTI O NAMA

Hvala ekspertnom osoblju poliklinike Ars Salutaris koji su otklonili sav strah od zubara i pružili mi prekrasan osmijeh o kojem sam dosad samo sanjala.

Zadivljen sam vašom organizacijom, kvalitetom usluge i stručnosti osoblja. Hvala Vam na svemu!

Konačno sam pronašla stomatološku polikliniku u kojoj su svi ljubazni, susretljivi i iznimno stručni. Detaljno su mi objasnili sve i došli do najboljeg rješenja za mene i moj blistavi osmijeh.

Hvala svim djelatnicima poliklinike Ars Salutaris što su mi bili velika podrška i pružili samopouzdanje.

Moderno i uredno okruženje, ljubazni pristup stručnog osoblja i bezbolni zahvati su san svakog tko brine o sebi i dentalnom zdravlju. Hvala svim djelatnicima poliklinike Ars Salutaris!

OSIGURAJTE SVOJ
TERMIN VEĆ DANAS

Zatražite informacije, riješite Vaše nedoumice ili zakažite termin za
Vaš prvi stomatološki pregled. Naše osoblje će Vam odgovoriti
unutar 24 sata tijekom radnog tjedna.

Razlog dolaska:

*Obavezna polja